top of page

 Live Muziek

We heten niet voor niets de muziekmolen.

Van bij het begin van ons project stond vast dat we van de MuziekMolen een unieke pleisterplek wilden maken voor muzikanten en al wie houdt van een stevige portie Vlaamse rock-en-roll. Maar net zo goed van een gevoelige countrysong  of  pajottenland-blues.

Kalender
Abstracte futuristische achtergrond
KALENDER
Gastoptredens & concerten
12 maart - 20 uur

St-Katharina en Inocybe

meer info over de muziek van Inocybe

Covid speelt ons parten.  De onzekerheid om events en optredens in te plannen is te groot op dit moment. 

Maar hou deze pagina in het oog.   Van zodra we kunnen en mogen plannen we we meer fantastische optredens en miniconcerten. 

Want de artiesten die popelen vol ongeduld om te doen wat ze het liefst doen.  Optreden voor een dol enthousiast publiek. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
uit_logo_edited.png

Mis onze concertagenda niet. We publiceren onze optredens op Uit in Vlaanderen. Volg onze pagina op Facebook en Instagram, dan krijg je automatisch melding als we een evenement toevoegen.  Keep in touch!

elke vrijdag en zaterdag

Café Chantant

Vrijdag en zaterdagavond is er 'café-chantant' in de MuziekMolen. 

Wie kent het eens zo populaire concept nog?  Vroeger had je in een elk gerespecteerd dorpscafé een podium waar lokale artiesten naar hartelust hun nummers konden laten horen aan een enthousiast publiek.  


Onze vaste huismuzikanten spelen muziek waarop iedereen lustig uit de bol kan gaan. Soms spelen we ook meezingers die iedereen kent.  Heb je zin om uit volle borst je stem te laten horen bij een lekkere pint ?  Wij begeleiden je zo goed we kunnen.   Hoe meer ambiance hoe beter.  

Wie de ambitie heeft om de microfoon te hanteren en meer ingetogen een lievelingsliedje te  brengen, begeleid door rasmuzikanten, krijgt bij ons zijn kans.  We bouwen aan een enthousiast om je een hart onder de riem te steken.

IMG_7152
DeMuziekmolen_2021_108
DeMuziekmolen_2021_006
DeMuziekmolen_2021_110
DeMuziekmolen_2021_045
DeMuziekmolen_2021_070
DeMuziekmolen_2021_022
DeMuziekmolen_2021_020
DeMuziekmolen_2021_108

Nostalgie

DeMuziekmolen_2021_023.jpg

Bonaparte Bigsby vertelt....

 

Ongeveer iedere muzikant van de Zennevallei of 't Pajottenland kwam wel eens in een groepje terecht.... Er was rond Halle dan ook een "Scene" waar wekelijks live-muziek werd gemaakt.

Groepjes als Clouseau en Mama's jasje ontstonden uit vele tientallen krasselende en wisselende kliekjes die voortdurend werden samengesteld met één of andere talentenjacht , fuif of "free-podium" als doel.

Ongeveer iedereen speelde wat gitaar .... maar drummers ,  bassisten , toetsenisten , repetitieruimtes en vervoer voor 't materiaal waren in 't begin van de seventies een probleem .

DeMuziekmolen_2021_020.jpg

Door het feit dat wij in Buizingen "den Allo" hadden (een tapijtenwinkel met wat overschot aan ruimtes) konden wij op ZONDAGOCHTEND in Buizingen lawaai maken...

Toen we zelf mochten gaan fuiven bleek dat de meeste (would-be) showmensen op zondagochtend hun roes moesten uitslapen.

Het cafeetje van "de Molen" lag ver genoeg uit de bewoonde wereld om al onze "tsjingel tsjangel" op andere momenten te laten doorgaan.

Het drumstel van JESS & JAMES (you godda move) en THE COUSINS (KILLIWATCH) stond daar opgesteld en ik mocht al eens meekloppen.

Wij betaalden geen huur of electriciteit... De bazin van de Molen was blij met de pintjes , bifi-worstjes en Suzy-wafels  die we consumeerden .

Mijn tweede drumstel mocht dus boven op de "tas" blijven staan. Met de Polle , de Fluppe en vele anderen hebben we daar een zomer de buurt mogen teisteren met luide vlaamse Pajottenland-Rock. 

INFO artiesten

Jonge en minder-jonge artiesten uit de streek zijn harte welkom in de Muziekmolen. 

Wij bieden de mogelijkheid om te repeteren op de dagen dat het café gesloten is. Wil je graag optreden tijdens onze café-chantants of een volledig concert bij ons spelen ?

Samen met onze interactieve partners verzorgen we tevens streaming-optredens.  

Stuur een bericht aan rik@demuziekmolen.be 

bottom of page